09.12.2022

PPA POSLALA NA ÚČTY POĽNOHOSPODÁROV MILIARDU EUR.


Bratislava, 9. decembra 2022: Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vyplatila poľnohospodárom od získania trvalej akreditácie (15.10.2021) 1 miliardu EUR.

PPA týmto číslom dokazuje že je dnes plnohodnotne a transparentne fungujúca banková inštitúcia pre poľnohospodárov. Generálny riaditeľ Jozef Kiss: „Miliarda EUR na účtoch farmárov je veľkým zadosťučinením za tie predchádzajúce roky, keď agentúra nemohla vyplácať podpory pre pozastavenú akreditáciu. Podarila sa nám veľká vec a naše úsilie a nasadenie pre dosiahnutie súčasnej pozície agentúry stali za to. Trvalá akreditácia a posun PPA od októbra 2021 je prísľubom do budúceho obdobia pre poľnohospodárov, že sa na nás môžu spoľahnúť“. 


Keďže v roku 2023 vstupujeme do nového programového obdobia 2023-2027, naše plány do budúcna s týmto prioritne súvisia, dodáva Jozef Kiss: „V budúcom roku budeme v novom programovom období a preto bude potrebné nastaviť naše systémy a postupy. Už od prvého dňa musíme byť pripravení na plnenie dvoch zásadných cieľov – dosiahnutie potravinovej sebestačnosti a zvýšenie ekologizácie v poľnohospodárstve“. Za dôležité považuje, aby aj v budúcom roku bola PPA dobrým partnerom pre poľnohospodárov, farmárov, potravinárov, vinárov, včelárov, lesníkov a pre všetkých ostatných v agrorezorte.




PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ