03.08.2022

PPA ZVEREJNILA VÝZVU Č 59 – 7,5 MIL EUR POMÔŽE VYBUDOVAŤ V LESOCH TURISTICKÉ CHODNÍKY, VYHLIADKOVÉ VEŽE ČI CYKLOTRASY

Bratislava: 3. august 2022: Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) zverejnila od získania trvalej akreditácie v poradí už ôsmu výzvu. Ide o Výzvu č.59 na  budovanie a obnovu občianskej a poznávacej infraštruktúry v lesných ekosystémoch. Žiadosti v rámci Výzvy č. 59/PRV/2022 pre opatrenie 8 – Investície do rozvoja lesných oblastí a zlepšenia životaschopnosti lesov podopatrenie 8.5 – Podpora na investície do zlepšenia odolnosti a environmentálnej hodnoty lesných ekosystémov môžu žiadatelia posielať od 1. 9. 2022 do 31. 10. 2022. Indikatívna výška finančných prostriedkov je 7 500 000 EUR.

Minimálna výška oprávnených výdavkov:              10 000,00 EUR

Maximálna výška oprávnených výdavkov:          350 000,00 EUR

Finančné prostriedky sú určené napríklad na vybudovanie náučných a turistických chodníkov, cyklotrás, ktoré sú vedené prevažne mimo existujúcej lesnej cestnej siete. Podporované budú malé terénne úpravy, bez osobitného riešenia úpravy (napr. makadam, štrk, asfalt) povrchu chodníka, pozorovateľne, vyhliadkové veže, mostíky, schody, rebríky, chodníky, lanové dráhy, značenie náučných a turistických chodníkov, trás a cyklotrás, odpočívadlá, turistické útulne, ohniská, odpadkové koše, objekty a centrá biodiverzity na pozorovanie – mokrade, malé vodné plochy, ukážkové lesné biotopy, učebne lesnej pedagogiky.
Žiadosti o nenávratné finančné prostriedky (ŽoNFP), vrátane príloh, sa podávajú výlučne elektronicky prostredníctvom formulára ŽoNFP zverejneného na portáli Slovensko.sk

Príjemcami pomoci sú Fyzické a právnické osoby obhospodarujúce lesy vo vlastníctve:

  • súkromných vlastníkov a ich združení;
  • obcí a ich združení;
  • cirkvi, ktorej majetok možno podľa vnútroštátneho právneho poriadku považovať za súkromný, pokiaľ ide o jeho správu a nakladanie s ním;
  • štátu.
                                   Občianske združenie v zmysle zákona č. 83/1990 Z. z. o združovaní občanov len so súhlasom obhospodarovateľa lesa daného územia.

PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ