18.11.2021

Oznámenie pre žiadateľov vo veci uzatvorenia aplikácie GSAA pre rok 2021

Pôdohospodárska platobná agentúra oznamuje žiadateľom, že aplikácia GSAA pre rok 2021 bude pre žiadateľov prístupná na vykonávanie úprav hraníc užívania (HU) do 25.11.2021 do 08:00 hod. Uvedený termín uzatvorenia aplikácie GSAA na úpravu HU pre všetkých žiadateľov je konečný a nebude sa predlžovať vzhľadom na ďalšie procesy súvisiace so spracovaním jednotných žiadostí na rok 2021 pred schvaľovaním platieb priamych podpôr.

Po tomto konečnom termíne môže žiadateľ prostredníctvom písomnej žiadosti doručenej na príslušné regionálne pracovisko PPA v mieste administrovania jednotnej žiadosti na rok 2021 požiadať o úpravu tých hraníc užívania, ktoré súvisia so zistenými nezrovnalosťami. Akceptované budú len úpravy, ktoré sú jednoznačne a jasne identifikované, napr. na diele pôdneho bloku Tôň 4501/1 požadujem posunúť hranicu užívania parcely 1-A na hranicu biotopu. K požadovanej úprave HU priložte aj grafickú prílohu s jasne zakreslenými hranicami pred a po požadovanej úprave. Grafickú prílohu nie je potrebné prikladať k požiadavkám na odstránenie prekryvu alebo odstránenie plochy mimo LPIS, keďže tieto sú identifikovateľné priamo v aplikácii GSAA bez potreby dodatočného zakreslenia. Upozorňujeme, že požiadavky o úpravu HU, ktoré sa týkajú HU určených kontrolou na mieste, nie sú prípustné a platobná agentúra sa nimi nebude zaoberať.
Stiahnutie časti žiadosti je možné vykonať prostredníctvom formuláru Žiadosť o stiahnutie a príslušných príloh, ktoré tvoria prílohu tohto oznámenia. Žiadosť o stiahnutie je možné predkladať aj v elektronickej podobe podpísanú elektronickým podpisom. Bližšie informácie k predmetným formulárom nájdete v aktuálnej príručke pre žiadateľa o priame podpory. 

PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ