17.03.2021

Pracovné stretnutie vo veci LEADER

Pracovné stretnutie na PPA v Nitre. Agentúra ma po celom Slovensku 14 regionálnych pracovísk. Vedenie - generálny riaditeľ, námestníčka a riaditeľ sekcie dnes uskutočnili pracovný výjazd do Nitry na jednanie s riaditeľkou odboru Leader Ing. Evou Bakovou. Na stretnutí riešili prečo mešká vyhodnocovanie 1600 projektov, ako sa dá zefektívniť práca regiónov, aké systémové zmeny nastalo a ako môže centrála PPA pomôcť urýchliť niektoré procesy. Záverom stretnutia je skonštatovanie, že je potrebné zoptimalizovať a zefektívniť komunikáciu jednotlivých inštitúcií odboru Leader.

Operačný systém Leader

Vychádza z európskej iniciatívy Leader. Akronym LEADER znamená Liaison Entre Actions de Développement de le Économie Rurale (spájanie aktivít, ktoré podporujú hospodársky rozvoj vidieka).

Cieľ:

Zlepšenie kvality života vo vidieckych oblastiach a zlepšenie ekonomickej príležitosti a sociálnych podmienok vidieckeho obyvateľstva. Tento cieľ sa v podmienkach Slovenskej republiky bude napĺňať prostredníctvom realizácie integrovaných stratégií rozvoja územia, v rámci ktorých sa budú realizovať projekty jednotlivých žiadateľov. Integrovanú stratégiu rozvoja územia pre určité územie vypracuje miestna akčná skupina (MAS), prostredníctvom ktorej sú do praxe zavádzané princípy prístupu Leader.

Cieľom prístupu Leader je podporovať obyvateľov vidieckych oblastí, aby na základe vzájomnej spolupráce na báze partnerstva prekonali nové problémy, ktorým vidiecke oblasti čelia, aby sa zamysleli nad dlhodobým potenciálom svojich oblastí a implementovali spoločne vytvorené integrované, vysoko kvalitné a originálne stratégie trvalo udržateľného rozvoja svojho územia.


PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ